екологічна безпека

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Безпека громади – відповідальність місцевої влади
Закладений з дитинства фундамент безпеки життєдіяльності – запорука
безпечного майбутнього!…

Чи можна впевнено дбати про розвиток громади, не забезпечивши її безпеку? Питання організації та створення в об’єднаних громадах системи захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій сьогодні актуальне як ніколи. Прийнятні умови життєдіяльності людини значною мірою базуються на забезпеченні належних умов безпеки її перебування в навколишньому середовищі. Тому одним із основних заходів реформування адміністративно-територіального устрою є побудова такої системи захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, яка спроможна забезпечити безпеку людини. Це все може забезпечити створення місцевої системи цивільного захисту. Основні етапи побудови системи цивільного захисту на місцях, зокрема створення структурного підрозділу у сфері цивільного захисту, комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, а також місцевих пожежно-рятувальних команд з метою забезпечення гасіння пожеж та реагування на надзвичайні ситуації на території об’єднаної територіальної громади. Пропоную:
1.Утворити комісію з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ОТГ . 2. Затвердити Положення про комісію з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ОТГ .
3. Негайно розглянути і вирішити питання по роботі зазначених підприємств викиди яких впливають на навколишнє природне середовище та життя і здоров’я людей через забруднення атмосферного повітря хімічними речовинами .
А саме: котельня Жашківського пту , завод ТОВ Напої плюс , цегельний завод.
Погіршення екологічної обстановки та виникнення небезпеки для здоров’я і життя людей від зазначених об’єктів створюють в громаді напругу і незадоволення.

Дата створення:

Станом на 23 червня петицію підписали 16 осіб з 100 необхідних.