Впорядкування міського сміттєзвалища та прилеглої території

Реалізація проекту сміттєпереробного заводу в Житомирі не знімає наявну проблему міського сміттєзвалища, яке знаходиться в жахливому стані.
У зв’язку з безпосереднім прямим впливом Житомирського міського звалища на життя міста на його мешканців, пропоную реалізувати наступні базові кроки для впорядкування роботи сміттєзвалища і навколишніх районів:
- Провести ремонт дороги до сміттєзвалища, що зменшить розкидання сміття з автомобілів на ямах;
- Обмежити несанкціонований доступ до дороги що веде до сміттєзвалища починаючи від перехрестя вулиці Дружби та Андріївського проїзду. Узбіччя даної дороги хаотично використовується для нелегального вивозу сміття, відходів, стоків, трупів тварин і т.п.
- Встановити додатковий паркан уздовж Андріївського проїзду, починаючи від вулиці Дружби до в’їзду на Міське Звалище для мінімізації розповсюдження сміття на житлові масиви.
- Провести аналіз використання земельної ділянки що межує з перехрестям вулиці Дружби та Андріївського проїзду, на якій розташована труба з якої регулярно виходить їдкий дим незрозумілого характеру, та яка, ймовірно, використовується для несанкціонованого спалення сміття. Фото ділянки на мапі додається.
- Посилити контроль за доступом до міського сміттєзвалища та вмістом викидів. Неодноразово на сміттєзвалищі помічені асенізаторні автомобілі, які ймовірно зливають стоки викачаних вигрібних ям навколишніх будинків.
- Організувати робочий візит депутатів Житомирської міської ради з залученням інспекторів Державної екологічної служби до Житомирського міського звалища для наочного ознайомлення з поточною ситуацією.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 1 квітня петицію підписали 73 особи з 300 необхідних.